Hala Tıp Yazılır Mı ?

TIPAMBLEM

 Hala Tıp Yazılır mı ? 


 Merhaba  arkadaşlar , bir doktor olarak   ''Hala Tıp Fakültesi yazılır mı ?''  sorusuna cevap vermeye calışacağım. 


Arkadaşlar hangi  bölüme  giderseniz gidin  her bölümün kendi  içinde  problemleri olacak. Öncelikle bunun bilincinde olup seçeceğiniz  bölümün, sorunlarını iyice araştırıp ona göre  bir tercih yapmanız  sizin için en doğrusu olacaktır. Tıp fakültesinin de her yönüyle mükemmel tercih olmadığı aşikar. 


  Son yıllarda tıp fakültesi puanları gerilemeye başladı. Tabi ki   gerilemesinin haklı gerekçeleri var. Tıp fakültesi  hala yazılabilir fakat  bu sizin kim oldugunuza bağlı . Tıp fakültesi  eğitimi  6 yıl süren  zorlu  ve uzun bir  eğitim süreci içinde barındırır. Bunun  dezavantajı ise  yaşıtlarından çok   daha geç  iş hayatına başlamak denilebilir .Bu durumu sadece maddi kayıp olarak görmemek gerekir.


Tıp fakültesi okuması oldukça zor bir bölümdür . Bunu dogrudan başka bir bölümun zorlugu ile mukayese etmek dogru degil. Siz yine de  tıp fakültesinin  çok zor olmasına takılmayın. Tıp fakültesi kazanmaya hak kazanmış birisi Tıp fakültesini de başarıyla bitirebilme potansiyeline sahiptir. Ayrıca Tıp Fakültesi öğrencisi oldunuz diye  sosyal hayatınız olmayacak diye bir şey yok. Son olarak hiç bir  bölümü sadece üniversite hayatı ile degerlendirmeyin. Çok daha önemli olan üniversite bittikten sonra sizi  neler bekleyecegi !


 Tıp fakültesinden mezun olan her kişi Pratisyen Hekim olarak mezun olur. Hali hazırda Pratisyen hekim, devlette direk atanabilir. Arkadaşlar  bunu küçümsemeyin ! . Günümüz Türkiye'sinde   hangi bölüm okursanız okuyun mezun olur olmaz ortalama üstü maaşlar ile rahatlıkla iş bulabilen bölüm sayısı oldukça az . Doktor olarak kimseye minnet eylemeden   hakkınızla bir yerlere gelebilirsiniz.


Tıp fakültesinin bir diğer avantajı ise çok farklı  kariyer planı yapabilirsiniz. kişilik yapınıza göre istediğiniz  yolda ilerleyebilirsiniz. . İsterseniz Pratisyen  Hekim olarak kalıp Türkiye şartlarında ortalama üstü  gelire sahip  olarak hayatınıza devam  edebilirsiniz. Pratisyen hekim olarak  hangi kariyer planları yapabileceginize örnek vermem  gerekirse isterseniz devlette acil servislerde çalışabilirsiniz,  isterseniz İSM-TSM-ASM  gibi yerlerde yönetici kadrosunda  çalışabilirsiniz,  isterseniz özel sektörde ilaç şirketlerinde çalışabilirsiniz .  Eğer uzman doktor olmak isterseniz  TUS  sınavına hazırlanıp  3 ila 5 yıl  arasında süren asistanlık sürecine başlamalısınız. Asistanlık Eğitiminde  birçok bölüm  mevcut. Hangi bölüme gittiğinize göre çok farklı hayat sizi bekliyor. Yani bir  Cerrahi bölüm  asistanı ile bir  Tıbbi Biyokimya  asistanın   çalışma şartları çok  farklıdır.  



 Türkiye tıp eğitimi alırsanız dünyanın birçok ülkesinde   çalışma imkanına sahipsiniz. Türkiye den mezun olmuş bir  avukat ,Türkiye'nin dışında  avukat olarak çalışması   oldukça  zor iken .  bir doktor dünyanın birçok ülkesinde  doktor olarak çalışabilir.



Şu bir gerçek ki istisnasız herkes hayatında en az bir gün  kendisi için veya  yakınları için bir  doktora ihtiyacı olacak. Bu sebeple toplum tarafından Doktorlar saygı gören bir meslek. Her ne kadar sağlıkta şiddet olayları  ülkemizde hat safha da olsa da genel anlamda toplum tarafından değerli olduğunuzu her zaman hissediyorsunuz. Son olarak Doktorlar arasında Tıbbi Deontoloji  mevcut. Bunu daha tıp fakültesi  öğrencisiyken bile hissediyorsunuz.



Tıp fakültesinin ve doktorların  problemleri  saymakla bitmez. Ama asıl odak noktasının sizin beklentileriniz olmalı. 


Eğer aklınıza takılan  bir şey olursa benimle iletişime geçebilirsiniz.


  Yazıyı okuduysanız fikirlerinizi ve önerilerinizi yorum olarak yazmanız beni mutlu edecektir . teşekkürler .

Sonraki Paylaşım Önceki Paylaşım